گل مژه چیست و بررسی علائم و روش های درمان آن
گل مژه روی پلک چشم ایجاد می شود. این عارضه میتواند سلامت چشم شما را به خطر بیندازد. فراموش نکنید که این عارضه میتواند بسیار دردناک باشد. اما تحت هیچ شرایطی نباید آن را بترکانید. این برآمدگی مملو از عفونت است. بهتر است از پخش شدن آن جلوگیری کنید.
گل مژه
آنچه در این مقاله میخوانیم:
- گل مژه چیست؟
- علائم و نشانههای گل مژه
- انواع گل مژه
- درمان گل مژه چیست؟
- راههای پیشگیری از بیماری گل مژه چیست؟
- سخن پایانی
1. گل مژه چیست؟
گل مژه برجستگیهای دردناک و قرمز رنگی هستند که در پلک بالایی یا پایینی ظاهر میشوند. دردناک بودن آنها به این معنی است که از چرک پر شدهاند. این بیماری چشمی در هر سن و سالی دیده میشود اما در بزرگسالان بیشتر شایع است. افرادی که به دیابت، کلسترول بالا و روزاسه چشمی (Ocular rosacea) مبتلا هستند، بیشتر در معرض آن قرار دارند. روزاسه نوعی بیماری چشمی است که با خارش، سوزش و قرمزی چشم همراه است.
این بیماری مسری نیست؛ در واقع بهتر است بگوییم با آن مفهومی که از مسری بودن در ذهن ماست، فرق دارد. یعنی ارتباط شما با بیمار نمیتواند باعث انتقال آن شود؛ مگر اینکه با دست به گل مژه دست بزنید و سپس چشمان خود را لمس کنید. در این حالت احتمال سرایت بیماری وجود دارد. همچنین بهتر است روبالشی که بیمار از آن استفاده کرده است را بشویید، چراکه آلودگی از طریق آن میتواند منتقل شود.
2. علائم و نشانههای گل مژه
- تورم پلک
- آبریزش چشم
- خروج چرک زرد
- حساسیت به نور
- خشکی در لبه پلک
- احساس خارش در چشم
- احساس وجود جسم خارجی در چشم
3. انواع گل مژه
1) گل مژه داخلی
در این حالت عارضه در سلولهای چربی داخلی چشم ایجاد میشود. این برآمدگی به تدریج به چشم فشار وارد میکند. این نوع از گل مژه بهمراتب از نوعی که در داخل پلک ایجاد میشود دردناکتر است.
2) گل مژه خارجی
این نوع گل مژه از نوعی که در بخش داخلی پلک ایجاد می شود بسیار شایع تر است. این نوع گل مژه ها در بخش خارجی و در محل رویش مژه ایجاد میشود. در این موارد برآمدگی از سلولهای چربی ایجاد میشود. این برآمدگی در لبه خارجی پلک ایجاد میشود.
4. درمان گل مژه چیست؟
پزشک متخصص چشم برای درمان این بیماری در کنار مراقبتهای خانگی استفاده از پماد آنتی بیوتیک و قطره استریل گل مژه را تجویز میکند.
گاهی اوقات این بیماری چشمی نسبت به مراقبتهای خانگی و درمانهای رایج مقاومت نشان میدهد. در این شرایط پزشک متخصص احتمالا جراحی را پیشنهاد خواهد کرد. پزشک با بیهوشی موضعی، یک برش کوچک در ناحیه پلک ایجاد و عفونت را خارج میکند. این جراحی در مطب انجام میشود و نیازی به بستری شده ندارد.
5. راههای پیشگیری از بیماری گل مژه چیست؟
- از لوازم آرایش مشترک استفاده نکنید.
- بهداشت لنزهایی تماسی را رعایت کنید.
- لوازم آرایش تاریخ گذشته و بیکیفیت را استفاده نکنید.
- اگر به بلفاریت مبتلا هستید، درمان آن را مدیریت کنید.
- در طی روز، سعی کنید دستهایتان با چشم تماس نداشته باشد.
- استفاده از کمپرس گرم برای جلوگیری از عود مجدد گل مژه مناسب است.
6. سخن پایانی
در صورتی که گل مژه در بخش داخلی چشم تشکیل شده است باید به پزشک مراجعه کنید. اگر شالازیون با گذشت زمان بزرگ تر شده است، نیز باید در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که گل مژه دردناک تر شده است و با گذشت چند روز و انجام درمان های خانگی هنوز پاربرجاست، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید. در برخی از موارد ممکن است گل مژه بینایی شما را مختل کند. بنابراین در این موارد هرچه سریعتر با پزشک تماس بگیرید.
0 دیدگاه